25 Април, 2015 11:35 1 379 1

Красен Кралев: Всичките ни спортисти са застрашени заради добавките

  • красен кралев-
  • допинг-
  • хранителни добавки-
  • щангисти

Всички федерации, всички спортисти са заплашени от подобен скандал, заяви Кралев

Красен Кралев: Всичките ни спортисти са застрашени заради добавките - 1
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че всички български спортисти са заплашени от скандал със замърсени хранителни добавки.

Кралев отново защити националите ни по вдигане на тежести, които дадоха положителни допинг проби. Резултатите от лабораторията в Кьолн потвърдиха наличието на станозолол в хранителна добавка, използвана от щангистите.

„Разследването почти е приключило. За момента можем да кажем категорично, че щангистите и техният щаб не са виновни. Проблемът е в хранителната добавка, което поставя няколко въпроса. Ще продължим разследването, за да разберем дали проблемът е възникнал при производството или е замърсена суровината. Доколкото съм запознат, производството е било на високо ниво, така че проблемът би трябвало да е в една от суровините”, заяви пред БНТ Красен Кралев.

„По-тревожното е, че всички федерации, всички спортисти са заплашени от подобен скандал, ползвайки такива добавки. Трябва да се внимава много. Ние ще бъдем на помощ, ще опитаме да намерим решение, да се направи пълен контрол при вноса и търговията. Ще опитаме да направим така, че елитните ни спортисти да взимат проверени продукти, за да не страдат състезателите“, завърши министър Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    братт ти пиян ли си?никоя световна фирма за добавки няма да сложи анабол в продукцията си и как така става 4е от цял свят отбори и спортисти само бг са хванати с допинг? това е измиване на ръце истинате е 4е бг спортисти се тъп4ат масово с анаболи и не се 4истат и ги хващат..няма как да метнеш 2-3 пъти собствената си тежест над главата само с природна сила