26 Април, 2015 13:58 897 0

Алекс Фъргюсън: Меси не би успял в Англия

  • фъргюсън-
  • барселона-
  • роналдо-
  • меси

Лео е играч за Барса, докато Роналдо може да вкарва по 3 гола и за Донкастър, каза Фърги

Алекс Фъргюсън: Меси не би успял в Англия - 1
Снимка: БТА/АР
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е на мнение, че неговият бивш възпитаник Кристиано Роналдо е по-завършен футболист от Лионел Меси.

„Кристиано Роналдо е много издръжлив. Хората с право посочват Меси, когато говорят за най-добрият футболист в света. Не можеш да го отречеш”, започна своя коментар сър Алекс Фъргюсън пред Би Би Си.

„Но Роналдо може да играе успешно за Милоул, КПР, Донкастър, или за който и да е друг отбор и да вкара хеттрик. Не съм сигурен, че Меси е способен на това. Роналдо играе добре с двата крака, бърз е и силен във въздуха. Освен това е смел. Разбира се, че и Меси е смел, но просто мисля, че той е играч за Барселона.”

„Роналдо показа най-голямото израстване, което съм виждал в Манчестър Юнайтед, защото дойде като едно кльощаво 17-годишно момче. Да, в стила му на игра имаше неща като симулирането и хората го критикуваха за това, но когато се появеше на тренировъчното игрище, той беше фантастичен.”

„Най-важното нещо при големите играчи е момента на вземане на решение и Роналдо подобри това докато беше в Юнайтед. Той, Пол Скоулс и Райън Гигс са тримата най-добри футболисти, които съм имал. Брайън Робсън, Рой Кийн и Ерик Кантона също бяха страхотни футболисти, но не бяха на нивото на първите трима”, допълни Фърги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА