Last news in Fakti

26 Април, 2015 14:59 7 741 4

Следващият бой на Кличко е с Тайсън Фюри

  • кличко-
  • фюри-
  • титла-
  • бокс

Задължен съм да защитавам титлите си, заяви украинецът

Следващият бой на Кличко е с Тайсън Фюри - 1
Снимка: БТА/АР
Следващият мач на украинеца Владимир Кличко най-вероятно ще бъде защита на титлата от Межуднародната боксова асоциация (WBA) срещу британеца Тайсън Фюри, съобщи шампионът в тежка категория след победата си над Брайънт Дженингс по точки в Ню Йорк, САЩ.

"Задължен съм да защитавам титлите си. Както изглежда към този момент, следващият претендент ще бъде Тайсън Фюри. Този мач очевидно няма да бъде проведен в САЩ, а на европейски ринг. Знам, че той е претендент за титлата на Международната боксова асоциация и мачът с него е нещо, което съм задължен да направя".

"Предстои да решим къде ще бъде проведен той - дали в Германия, или пък във Великобритания", каза Кличко, който е носител на титлите в тежка категория във версиите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Кличко добави, че вместо боя с Фюри, предпочита такъв с американеца Деонте Уайлдър, който притежава последния липсващ на украинеца пояс - този на Световния боксов съвет (WBC). Този мач обаче може да бъде проведен най-рано през 2016 година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nick

    1 0 Отговор
    Кличко предпочита да е на европейски ринг където може да си играе както си иска снощния му бой с дженигс беше много добре ръководен от съдията за разлика от този с Пулев и други състояли се в Европа.
  • 2 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    КЛИЧКО Е ДОБЪР БОКСЬОР
    ДОКАЗА ГО
  • 3 1313

    1 0 Отговор
    Този мач с Уайлдър със сигурност не го желаете и двамата
  • 4 abc

    0 0 Отговор
    кобрадко лапай мухите с голямата уста...