Last news in Fakti

26 Април, 2015 17:59 818 0

Йоканович едва третият чужденец, който класира отбора си за Премиършип

  • йоканович-
  • уотфорд-
  • премиършип-
  • тигана-
  • ди матео-
  • левски

Сърбинът е четвъртият треньор начело на Уотфорд през този сезон

Йоканович едва третият чужденец, който класира отбора си за Премиършип - 1
Снимка: Youtube

Вчера, изгоненият преди година и половина от Левски треньор, Славиша Йоканович класира настоящия си отбор Уотфорд в Премиършип. „Стършелите“ победиха Брайтън като гости с 2:0 и с добре развилите се обстоятелства за тях в другите срещи се класираха за най-високото ниво в английския футбол два кръга преди края на сезона в Чемпиъншип.

Определено успехът на сърбина е огромен, а за това свидетелства и фактът, че той се превърна в едва третия чуждестранен мениджър, който класира отбор за Премиършип. Преди него едва Роберто ди Матео и Жан Тигана са постигали това. Ди Матео направи Уест Бромич вицешампион във втория ешелон на английския футбол, а легендарният французин завърна Фулъм в Английската висша лига през 2002 година.

Така Йоканович се нареди до част от големите имена във футбола, след застана начело на Уотфорд през октомври 2014, поемайки тима в кризисна ситуация и с редица добри мачове се превърна любимец на феновете.

Интересен факт е, че другият борещ се за местата, даващи право на участие във висшата лига – Мидълзбро е воден от испанецът Айтор Каранка, който има голям шанс да последва гореспоменатите си колеги. По този начин настоящата кампания в Чемпиъншип се оказва доста успешен период за чуждестранните старши-треньори.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА