Last news in Fakti

26 Април, 2015 21:38 956 0

Бундеслигата има своя нов стар шампион

  • байерн (м)-
  • шампион-
  • бундеслигата

Волфсбург стъпи накриво срещу Борусия (М) и сдаде трофея

Бундеслигата има своя нов стар шампион - 1
Снимка: АП/БТА

Нищо странно. Отборът на Байерн (Мюнхен) успешно защити титлата си в германската Бундеслига и за трети пореден път може гордо да се нарече шампион на Германия.

Триумфът стана факт, след като вторият в класирането Волфсбург загуби с 0:1 гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах).

Така баварският гранд увеличи броя на титлите си на рекордните за Германия - 25. Мюнхенци вече 15 точки аванс, четири кръга преди края. Вчера те надиграха Херта с минималното 1:0 вкъщи.

Волфсбург допусна загубата след гол на Макс Крузе в 90-ата минута. Тогава нападателят се възползва от брилянтно подаване на Фабиан Джонсън и не даде шанс на Диего Беналио. Двата тима изиграха много безинтересен мач, чийто край обаче реши съдбата на титлата.

Съставът на Дитер Хекинг от своя страна не отправи нито един изстрел в очертанията на вратата - за първи път от 113 поредни мача в Бундеслигата и доказа, че е далеч да се конкурира с Байерн.

С тази победа Борусия пък и на теория си гарантира участие в Шампионската лига, като също така дръпна с 2 точки на Байер (Леверкузен) в борбата за третото място, което праща директно в турнира на богатите, докато четвъртият ще трябва да мине през квалификациите. Волфсбург вече е само на 4 пункта пред състава от Мьонхенгладбах и не е изключено до края да видим битка и за сребърните медали.

Карл-Хайнц Румениге засипа със суперлативи тима след поредния приз.

"Да защитиш трофея е нещо велико. Комплименти и само комплименти за отбора и треньора. Справихме се фантастично и то в година след световно първенство, на което играха много от нашите футболисти", заяви председателят на Борда на директорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА