Last news in Fakti

28 Април, 2015 06:00 896 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Април 2015

  • примера дивисион-
  • обзор-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид

Ето какво се случи в 33-тия кръг на испанското първенство

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Април 2015 - 1
Снимка: БТА/АР

33-тият кръг в Примера дивисион не промени статуквото на върха, след като лидера Барселона достигна до успех срещу Еспаньол. Реал Мадрид също постигна логична победа над Селта Виго като гост. Шампионите от Атлетико взеха своето срещу коравия тим на Елче.

Ето и всички резултати: 

Кордоба - Атлетик Билбао - 0:1

Атлетик (Билбао) стигна до минимален успех при визитата си на опашкаря Кордоба. Домакините паднаха с 0:1 в първия мач от 33-тия кръг на испанската „Ла Лига” и останаха без победа от месец януари насам, в 15 поредни мача.

Единственото попадение в мачa, игран на ст. „Нуево Архангел” пред 16 000 зрители, вкара Бенат Ечебариа, Той се разписа в 56-ата минута след пас на Сан Хосе. 
 
Благодарение на втория си последователен успех баските вече са на шест точки от европейската квота. След загубата шансовете на Кордоба да се спаси станаха все по-малки. Тимът е с 20 точки, на цели единадесет от спасението.

Еспаньол - Барселона - 0:2

Тимът на Барселона продължава похода си към 23-та шампионска титла в Примера дивисион. "Каталунците" надиграха като гост отбора на Еспаньол с 2:0 в градското дерби. Освен това, гостите играха над половин час с човек по-малко, след като Жорди Алба бе изгонен в 55-та минута на двубоя. Звездата отново бе Лионел Меси, който бе в основата на успеха за своя отбор, изигравайки превъзходен мач.
 
Барселона започна ударно двубоя и до 25-тата минута вече разполагаше с два гола аванс. Неймар откри резултата в 17-тата минута след страхотна атака, а само малко след това самият Меси удвои. Това бе 36-ти гол за аржентинския гений в първенството, а битката за голмайсторския приз за сезона между него и Кристиано Роналдо (39 попадения) продължава.
 
Освен двата си гола, Барселона направи още куп пропуски, с които можеше да направи резултата още по-категоричен. Триото Суарез-Неймар-Меси продължава да работи на пълни обороти и до края на настоящата кампания става страшно за противниковите отбрани.

Атлетико Мадрид - Елче - 3:0

Отборът на Атлетико Мадрид се наложи по класически начин над Елче с 3:0. „Дюшекчиите“ имаха тотален превес през всичките 90 минути, а головете за успеха бяха дело на Раул Гарсия и Антоан Гризман, който се разписа на два пъти.
 
Първото полувреме премина в по-ниско темпо. Момчетата на Диего Симеоне явно бяха натрупали умора от срещата с Реал Мадрид /0:1/ за Шампионската лига през седмицата, като не успяха да намерят верния път към вратата на Елче през първите 45 минути.
 
Така всичко по-интересно се случи през втората част, когато зрителите на „Висенте Калдерон“ бяха сюрпризирани от цели три попадения. Първо в 55-ата минута Хуан Фран стреля, топката се удари в напречната греда, а при добавката Гризман вкара за 1:0.
 
Малко след това, в 63-ата минута, отново след асистенция на Хуанфран, Раул Гарсия се разписа. Той отправи хубав диагонален удар, който бе насочен в долния ляв ъгъл на вратата на Елче и така топката се оплете в мрежата за 2:0.
 
Интригата в срещата бе решена окончателно в 77-ата минута, а Гризман отново бе в прегръдките на съотборниците си. При едно разбъркване в наказателното поле на гостите Гризман засече подаване на Нигес и така оформи крайния класически резултат.
 
В класирането Атлетико е трети с 72 точки, а Елче е 14-и с 34.

Хетафе - Леванте - 0:1

Отборът на Леванте се наложи с 1:0 над Хетаф. Единственият гол в мача бе дело на Виктор Касадесус, който бе точен в 35-ата минута.

Хетафе имаше превес по отношение на владение на топката, но макар и това Леванте успя да се възползва от единственото си по-чисто положение в мача. Гостите поведоха в 35-ата минута, след гол Виктор Касадесус, който се разписа след подаване на Хосе Моралес 1:0.
 
До края на мача Хетафе имаше едно положение, което бе дело на Баба Диавара, но промяна в резултат не последва.
 
В класирането Хетафе е на 13-о място с 36, Леванте е 15-и 32.

Реал Сосиедад - Виляреал - 0:0

Реал Сосиедад и Виляреал не успяха да се победят в мач от 33-ия кръг Примера дивисион. Двата тима завършиха при резултат 0:0.

Гостите от Виляреал бяха далеч по-добрият отбор в срещата, като на няколко пъти бяха много близо до спечелването на двубоя. Томас Пина, Хауме Коста и Ману Тригерос създадоха опасностите пред вратата на Реал Сосиедад през първото полувреме, а през втората част пропуските продължиха.
 
В 88-ата минута топката влезе в мрежата на Реал Сосиедад, но страничният рефер вдигна флаг за засада. 
 
След нулевото равенство Виляреал заема 6-о място с 53 точки, а Реал Сосиедад е на 12-о с 39.

Малага - Депортиво Ла Коруня - 1:1

Малага и Депортиво (Ла Коруня) спазиха традицията да не излъчват победител в мачовете помежду си на „Ла Росаледа“. Двата тима направиха 1:1. Така Малага продължава да няма домакинска загуба от Депортиво вече седем поредни срещи, но шест от тях завършиха при равен резултат.

Нордин Амрабат даде аванс на домакините в 47-ата минута с удар от границата на наказателното поле. Така Малага потвърди ефективността си през втората част от последните мачове. Седем от последните осем гола на тима са реализирани през второто полувреме.
 
В 60-ата минута Ориол Риера изравни резултата. Той беше точен с глава след центриране на Лукас Перес от фаул. За 28-годишния нападател това е първи гол с екипа на Депортиво, след като беше привлечен от Уигън през зимата.
 
Депортиво (Ла Коруня) не успя да напусне зоната на изпадащите. „Синьо-белите“ са 18-и с 29 точки, на две точки от спасението. Малага е седми с 47 точки.

Алмерия - Ейбар - 2:0

Алмерия постигна едва третата си домакинска победа за сезона в Примера след 2:0 над Ейбар в 33-ия кръг. Домакините едва не подриха гол на своя съперник в началото, но секунди по-късно поведоха. Хемед подаде на Тиеви Бифума, който показа бързи крака, обработи топката и от границата на наказателното поле преодоля вратаря Ируета за 1:0 след 8 минути игра.

Наваро изби удар на Арубарена с глава пред вратата на домакините, които не можаха да удвоят преди почивката, но го сториха в средата на втората част.
 
Дидак Вила повали Уелингтон Силва в наказателното поле и Верса уверено се разписа от 11-метровия удар – 2:0.
 
И Алмерия, и Ейбар водят битка за оцеляване с по 31 точки точно над чертата. Под нея са Депортиво Ла Коруня (29), Гранада (25) и Кордоба (20).

Севиля - Райо Валекано - 2:0 

Севиля победи у дома Райо Валекано с 2:0. Полуфиналистът в Лига Европа и носител на трофея от миналия сезон си реши мача още до почивката. Севиля откри резултата в своя полза в 16-ата минута след много добро двойно подаване, което изведе Диого Фигейрас сам отдясно. Той напредна до аутлинията и върна назад, а Виктор Ибора без проблем засече в мрежата за 1:0. 

Стражът на Райо Валекано Тоньо нямаше какво да направи и в 43-ата минута, когато Денис Суарес проби отдясно и от много трудна позиция завъртя топката към близката греда, където Даниел Карисо с глава засече във вратата – 2:0. 
 
След почивката домакините продължиха да бъдат по-активни, а в края на мача победата можеше да стане още по-изразителна. В 87-ата минута Тоньо се намеси решително при шут от средна дистанция на Суарес, а малко след това отрази и шут на Жерар Деулофеу.
 
Успехът изкачи Севиля до четвъртото място с 66 точки. Загубата бе трета за Райо в последните четири шампионатни мача, като тимът остава 11-и с 41 пункта.

Селта Виго - Реал Мадрид - 2:4

Реал Мадрид постигна трудна победа с 4:2 над Селта насред "Балаидос" в изключително зрелищен мач от 33-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така тимът продължава да диша във врата на Барса. "Белия балет" е 2-и в класирането със 79 точки след успеха си, а каталунците имат два пункта повече.

Нолито откри за домакините още в 9-ата минута, но Кроос изравни седем минути по-късно. Ернандес пък обърна резултата след гол в 24-ата минута. Четири минути след това домакините изравниха с попадение на Мина, но две минути преди почивката Хамес също реализира и така даде аванс на гостите.

В 69-ата минута Ернандес вкара попадението, което охлади ентусиазма на домакините и така оформи успеха на тима си. Въпреки, че не се разписа Роналдо имаше участие в два от головете и удари греда, а и като цяло свърши доста добра работа за тима си в атакуващ план.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА