Last news in Fakti

28 Април, 2015 12:57 690 0

Александър Димитров: На Европейското няма да играем защитно

  • александър димитров-
  • национален отбор-
  • европейско първенство

Селекционерът на юношеския национален отбор призна, че би обмислил оферта от ЦСКА

Александър Димитров: На Европейското няма да играем защитно - 1
Снимка: БТА

Селекционерът на юношеския национален отбор по футбол на България Алескандър Димитров заяви, че не възнамерява да кара играчите си да практикуват защитен футбол по време на Европейското първенство до 17 години, което ще се проведе в България  между 6-ти и 22-ри май.


На специална пресконференция преди старта на шампионата, Димитров коментира и спекулациите, че е възможно да поеме футболния отбор на ЦСКА.

„Има отлив на публика, спонсори и интерес от българския футбол. За това вина носим всички, които се занимаваме с този спорт.  Спечелихме домакинство на такъв голям форум благодарение на Борислав Михайлов.  Вярно е, че се класирахме директно за финалите като домакини. Това обаче е по-скоро проблем за нас, тъй като нямаме самочувствието, което идва от официалните мачове.

Говорих с най-добрия психолог в България и направихме тестове на момчетата. За съжалените резултатите показаха, че те не са достатъчно уверени и ние работим върху това.

На ЦСКА не се отказва. Стигне ли се до оферта от клуб, тя трябва да се обмисли внимателно. Дали правиш крачка напред или три назад. След Европейското първенство най-вероятно ще се насоча към мъжкия футбол. Бих отишъл в клуб с традиция, публика и ясна визия за бъдещето. В момента съм изцяло концентриран върху първия мач от шампионата в Стара Загора.

Първият двубой е най-важен. А за нас това е мачът с Хърватия. Със сигурност няма да играем дефанзивно. Не обичам играта, в която топката се рита на високо и всички се молят да падне по-бавно, за да се печели време. Все пак излизаме срещу един от най-добрите отбори в Европа, които играят на най-високо ниво.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА