3 Май, 2015 15:45 2 331 0

Шок: Мейуедър реши да оваканти поясите си

  • мейуедър-
  • шок-
  • да се откаже-
  • поясите си-
  • шампион

Американецът ще се бие за последно през септември в мач, който не е за титла

Шок: Мейуедър реши да оваканти поясите си - 1
Снимка: АП/БТА

Звездният боксьор Флойд Мейуедър шокира широката общественост като заяви, че възнамерява да се откаже от всичките си три шампионски пояса.

"Ще се откажа от трите пояса. Не съм алчен, време е момчетата да се бият за поясите. Не знам дали ще е в понеделник или до няколко седмици, но вече го реших. Други боксьори трябва да получат също своя шанс", коментира Флойд пред медиите.

Американецът победи Пакяо по точки в 12-рундов двубой в полусредна категория до 69,9 килограма и спечели шампионските колани във версиите Международна боксова асоциация, Световен боксов съвет и Световна боксова организация в "Мача на века" в Лас Вегас.

38-годишният американец, който обяви също, че за последен път ще излезе на ринга през септември, каза че бенефисният му мач няма да бъде за световни титли.

"Целта в кариерата ми беше да спечеля деветцифрен хонорар за един мач. Това е, което и направих днес. В чека ми има сума от 9 цифри", със задоволство заяви американецът.

От лагера на Пакяо по-рано днес заявиха, че не се отказват от идеята за провеждане на реванш, но Мейуедър изобщо не мисли за такава възможност.

"Реванш? Искам просто да си почина. Не мисля за реванш", каза той. Мейуедър потвърди, че през септември ще прекрати кариерата си. "Не мисля, че ще ми бъде мъчно за спорта след края на кариерата. През всичките тези години загубих любовта си към бокса. За рекорда от 49 победи от 49 мача не съм мислил, но мога и да размисля", каза Мейуедър, който записа 48-и успех от 48 мача.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА