4 Май, 2015 22:59 657 0

Къри е Най-полезен играч на сезона в НБА

  • къри-
  • голдън стейт-
  • най-полезен играч-
  • плейофи

Гардът изпревари Джеймс Хардън и ЛеБрон Джеймс, за да спечели престижното отличие

Къри е Най-полезен играч на сезона в НБА - 1
Снимка: БТА/АР
Лидерът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри очаквано бе избран за Най-полезен играч на редовния сезон в НБА. В анкетата сред 129 водещи журналисти, гардът получи 100 първи места и събра 1198 точки, като в резултата се включи и гласуването на феновете в официалния сайт на Лигата. 

След него остана Джеймс Хардън от Хюстън, който събра 936 точки, а лидерът на Кливланд ЛеБрон Джеймс бе трети с 552. По-назад завършиха останаха Ръсел Уестбрук от Оклахома Сити с 352 и Антъни Дейвис от Ню Орлийнс с 203. 

„Той е катализаторът на целия отбор и мисля, че направи невероятен сезон. Отличието му е заслужено и се радвам, че друго хлапе родено в Акрън, Охайо може да спечели наградата“ заяви ЛеБрон, който също е от този град. 

Къри завърши с 23,8 точки, 7,7 асистенции и 4,3 борби средно на мач през сезона, като постави рекорд по отбелязани тройки с 286 и помогна на Голдън Стейт да спечели рекордните в историята на отбора 67 мача и да завърши като №1 в цялата лига. 

В плейофите Уориърс спечелиха първите си 5 срещи и изглеждат като основен фаворит за титлата. Плеймейкърът ще получи официално наградата си утре, когато е вторият мач от серията срещу Мемфис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА