Last news in Fakti

22 Май, 2015 10:48 2 264 0

Милко Георгиев: Томов искаше да плаща на НАП с ниви

  • милко георгиев-
  • цска-
  • алескандър томов

Бившият президент на ЦСКА е искал да продължи да бъде мажоритарен собственик

Милко Георгиев: Томов искаше да плаща на НАП с ниви - 1
Снимка: БТА/AP

Един от главните акционери на ЦСКА Милко Георгиев направи сериозни разкрития около състоянието на клуба и начина на управление на бившия президент Александър Томов.

Пред „Дарик“ радио Георгиев разясни как са се развивали отношенията между сегашното и бившото ръководство на клуба и как се е стигнало до ситуацията с невзимането на лиценз за А група.

„Времената в ЦСКА са тежи и те не са такива от един месец. През февруари Александър Томов искаше да продължи да бъде мажоритарен собственик. Той обаче нямаше възможност да плати акциите, които беше заложил. След това те преминаха в ръцете на г-н Манджуков и г-н Инджов. Клубът още преди това е трябвало да си свърши работата за получаване на лиценз, а не да го прави в края на март.

Инджов и Манджуков искаха да поемат част от задълженията за лицензирането, но Томов заяви, че ще обезпечи задълженията към НАП. Как го направи? Призова маркетинговият директор да излезе с някаква декларация. Феновете я прочетоха и събраха 70-80 хил. лева, но никой не знае къде са отишли тези пари. Били са купени някакви ниви. Законът позволява даден актив да послужи като обезпечение пред НАП. Клубът иска да заложи тези ниви, а с парите на феновете да са платени таксите. Но пише, че ако не бъдат заплатени тези пари за закупуването на самите ниви, клубът задлъжнява с 1 млн.  В нотариалният акт на нивите пише, че те трябва да бъдат платени на 31 август. Човекът си е продал нивите, но не си е взел парите. Той на 31-ви август вади изпълнителен лист и се нарежда на опашката.

С кое действие на предишното ръководството е преляла чашата на търпението на Юлиан Инджов и Петър Манджуков? Това стана заради сгрешен IBAN, по който аз съм превел пари вместо на мениджъра на Ивайло Чочев Петьо Костадинов, към сметката на Лира Инвестмънт. Парите от Лира Инвестмънт обаче няма как да се върнат, тъй като Лира е съдлъжник по кредит, а банката вече си е прибрала въпросните пари“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА