Last news in Fakti

22 Май, 2015 11:58 590 0

Жозе Моуриньо е мениджър на годината в Англия

  • жозе моуриньо-
  • еден азар-
  • англия

Еден Азар е избран за най-добър футболист

Жозе Моуриньо е мениджър на годината в Англия - 1
Снимка: БТА/AP

Треньорът на Челси Жозе Моуриньо беше обявен за мениджър на годината в Английската висша лига, съобщи „Дейли Мейл“.

Моуриньо изведе „сините“ от Лондон до титлата в шампионата три кръга преди неговия край. Освен това под неговото ръководство Челси спечели и Купата на Лигата, като през сезона отборът има само 3 загуби в английското първенство и една във ФА къп. Въпреки това той нито веднъж не получи приза за мениджър на месеца.

Пред "Скай Спортс"  Моуриньо коментира признанието по следния начин:

„Това е, както казвате вие в Англия, черешката на тортата. Важна е обаче тортата, а не черешката. Тортата е Висшата лига. Това е целта на мениджъра, на техническия щаб, на отбора и на клуба с милиони фенове.  Все пак тази награда ме прави наистина щастлив. В момента ядем една торта и вече мислим за следващата. Това е постоянно и аз наистина се наслаждавам на тази торта. Да спечелиш отново Английската висша лига е прекрасно чувство.“

За най-добър футболист на годината бе избран плеймейкърът на Челси – Еден Азар. Белгиецът е с основна заслуга за триумфа на отбора през този сезон, след като в Англия отбеляза 14 гола и 9 асистенции. Азар вече бе признат за номер едно от Асоциацията на професионалните футболисти и Асоциацията на футболните журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА