Last news in Fakti

22 Май, 2015 19:59 917 0

Боби Михайлов: Държавата да построи национален стадион

  • михайлов-
  • бфс-
  • уефа-
  • национален стадион

Базата в Бояна е почти готова, помагаме на всички школи, заяви президентът на БФС

Боби Михайлов: Държавата да построи национален стадион - 1
Снимка: БТА
Борислав Михайлов заяви, че е редно с изграждането на национален стадион да се заеме държавата. Президентът на Българския футболен съюз говори на съвместна пресконференция с Мишел Платини в Бургас преди финала на Европейското за юноши до 17 години. Спорът между Франция и Германия започва в 20:00 часа на стадион "Лазур".
 
Михайлов заяви, че организацията на Евро 2015 се явява ценен и солиден опит за България. 
 
"Благодарение на УЕФА и програмата „Хеттрик“, почти е готова базата в Бояна. Знаете, че там има три игрища, хотел... Така или иначе един стадион струва повече от това, което можем да вземем от УЕФА. Те отговарят за 54 държави. Всички искаме нов национален стадион. Но от самата дума, „национален“ се подразбира, че трябва да го направи държавата“, заяви Боби Михайлов. 
 
"За финала нямам фаворит. Оценката на УЕФА е много висока. Както знаете, благодарение на това, че спечелихме домакинство, затова нашият отбор извоюва участие на Европейското. Това са играчите, с които разполагаме на тази възраст и както и друг път съм казвал, футболистите се създават и усъвършенстват в клубовете. В националните тимове са за по десетина дни, в които няма как да ги научим. Това им дава тласък да се представят пред Европа", обясни президентът на БФС.
 
"Работим сериозно, помагаме на всички школи. Към момента това са възможностите в тази възраст", добави Михайлов представянето на юношеските ни национали, които паднаха с 0:2 от Хърватска, 1:2 от Испания и направиха 1:1 с Австрия.
 
"Знаехме, че ще бъде трудно. Това е голям форум с 16 отбора, за първи път е в този формат. За първи път организираме такъв турнир. Но аз съм наистина щастлив от това, което видях. Искам да благодаря на всички участници, на кметовете на Бургас, Стара Загора, Созопол, Сливен и на всички мои колеги, защото да домакинстваш на Европейско е голямо училище и голям опит", доволен е Борислав Михайлов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА