23 Май, 2015 18:00 824 0

Амкар гледа към спасението след победа над шампиона

  • амкар-
  • зенит-
  • спасение-
  • шампиона-
  • георги пеев-
  • премиер лига

Пеев и компания почти сигурно ще останат в руския елит и догодина

Амкар гледа към спасението след победа над шампиона - 1
Снимка: en.fc-zenit.ru/

Отборът на Амкар (Перм) победи Зенит (Санкт Петербург) с 1:0 като домакин в мач от 29-тия кръг на руската Премиер лига.  Победата е от изключително значение за гостите, тъй като 3-те точки, спечели в двубоя могат да се окажат ключови за оцеляването на отбора.

Българинът Георги Пеев за пореден път бе в основата на успеха за своя тим, след като направи асистенцията за единственото попадение в срещата, което бе дело на Александър Коломейцев в 38-та минута.  

По този начин Амкар събра 41 точки, кръг преди края на първенството. Така отборът от Перм има 4 точки аванс пред зоната на изпадащите, но все още чака един от преследвачите - Уфа да изиграе своя мач от предпоследния кръг. 

От своя страна Зенит вече си осигури титлата предварително и на практика изпълни целта си за настоящия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА