24 Май, 2015 20:01 760 0

Челси завърши сезона в шампионски стил

  • челси-
  • шампионски-
  • съндърланд-
  • хъл сити-
  • манчестър юнайтед

Хъл Сити изпадна в Чемпиъншип

Челси завърши сезона в шампионски стил - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Челси официално бе коронован за шампион на Англия, след победата си над Съндърланд като домакин в последния кръг от Премиършип. "Сините" от Лондон надиграха "черните котки" с 3:1 в мач без особено значение за който и да е от двата отбора.

Гостите поведоха в 26-тата минута с гол на Стивън Флетчър, но в 37-тата минута Челси се върна в резултата след точно изпълнена дузпа от Диего Коща. 

През втората част играачите на Жозе Моуриньо вкараха два безответни гола - дело на Еден Азар в 70-тата и на Лоик Реми в 88-та минути, с което спечелиха 3-те точки, правейки общия си актив за сезона от 87.

Дидие Дрогба изигра символични 30 минути, в които бе капитан, вместо Джон Тери, като по този начин от Челси се отблагодариха символично на 37-годишния ветеран за успехите му в клуба.

В друг мач от последния кръг Хъл Сити не успя да победи Манчестър Юнайтед като домакин и срещата завърши 0:0.

"Тигрите" се нуждаеха от задължителна победа, за да оцелеят, но в същото време Нюкясъл трябваше да загуби точки в своя двубой, което така или иначе не се случи и отборът от "Кей Си стейдиъм" ще потегли към втория ешелон на английския футбол от догодина.

Ето и всички резултати:

Стоук Сити - Ливърпул 6:1

Манчестър Сити - Саутхемптън 2:0

Евертън - Тотнъм 0:1

Кристъл Палас - Суонзи 1:0

Лестър - КПР 5:1

Астън Вила - Бърнли 0:1

Нюкясъл - Уест Хям 2:0

Арсенал - Уест Бромич 4:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА