Last news in Fakti

24 Май, 2015 22:59 871 0

Мицански ще се бори за влизане в Бундеслигата

  • дармщат-
  • инголщат-
  • карлсруе-
  • бундеслига-
  • мицански-
  • плейоф

Дармщат 98 придружи Инголщат с директна промоция

Мицански ще се бори за влизане в Бундеслигата - 1
Снимка: БТА/АР
След 33-годишно чакане отборът на Дармщат 98 се връща в Бундеслигата. В мач от последния 34-и кръг на втора лига Дармщат спечели с 1:0 срещу Санкт Паули у дома и си гарантира 2-ото място. Лилиите, както е прякорът на отбора, влязоха миналата година от трета във втора лига и веднага се сдобиха с елитен статут. За последно това е било факт през 1982-а година. Тобиас Кемпе пък вкара единствения гол за Дармщат в 71-ата минута.

Три отбора бяха замесени в последния кръг в битката за едно място за директна промоция и едно за плейофите.

Карлсруе се наложи с 2:0 над Мюнхен 1860 и зае 3-ата позиция, която им осигурява плейоф срещу Хамбургер, който има опит в такива срещи от миналия сезон.

За Карлсруе три минути накрая поигра и българският национал Илиан Мицански, който зае мястото на Хироки Яхамада. Кай Бюло си вкара автогол в 9-ата минута, а Мануел Торес затвърди успеха на Карлсруе.

Кайзерслаутерн с българина Илия Груев на треньорската скамейка завърши 1:1 у дома с шампиона Инголщат и пропуска промоцията, както и шанса за плейофи. Лаутерите са с 56 точки на 4-о място.

От Втора Бундеслига изпадат Ерцгебирге Ауе и Аален, а Мюнхен 1860 ще играе бараж за запазване на мястото си срещу Холщайн Кил- трети в трета лига. Директно се изкачват от трета във втора дивизия Арминия и Дуисбург.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА