25 Май, 2015 21:27 834 0

Балкан изравни серията с Лукойл

  • балкан-
  • финал-
  • лукойл академик-
  • серия

Тимът от Ботевград спечели гостуването в Правец

Балкан изравни серията с Лукойл - 1
Снимка: БТА
Балкан извоюва победата с 88:80 срещу Лукойл Академик като гост в Правец за втория мач от финалната серия в Националната баскетболна лига. След страхотната игра днес на баскетболистите от Ботевград резултът е изравнен - 1:1. Серията се пренася в залата на Балкан, като третият сблъсък предстои в сряда от 19:00 часа. 
 
Часове преди двубоя днес, Арбитражният съд към баскетболната федерация отмени наказанието на клуба от Ботевград от един мач лишаване от домакинство. В сряда "Арена Ботевград" ще позеленее и задачата на Лукойл Академик ще се усложни още повече.
 
В срещата тази вечер баскетболистите на Балкан демонстрираха далеч по-голяма мотивация от "студентите". Гостите наложиха превъзходство в играта под коша и постепенно се откъснаха напред в резултата. Николай Върбанов изтормозеше максимално високите играчи на Лукойл Академик, а след 10 минути игра разликата в полза на Балкан бе цели 12 точки - 26:14. "Зелените" продължиха да играят със самочувствие и след подновяването на играта. Педжа Стаменкович дирижираше отлично нападението, а разликата набъбна на 16 точки - 36:20. Играта на "студентите" беше хаотична и не се виждаше как ще обърнат развоя на срещата. Тони Дечев завъртя голяма част от състава си и това донякъде даде резултат, след като домакините намалиха изоставането до 29:38 четири минути преди почивката, а след едно полувреме гостите водеха с 47:40.
 
През третата част "студентите" на няколко пъти успяваха да скъсяват дистанцията на 6-7 точки, но ботевградчани не се пречупиха и всеки път успяваха да си върнат по-стабилна преднина. Балкан отново се откъснаха на 11 точки при 52:63, но веднага след това Лукойл Академик записа серия от 9:0 и се приближи едва на 2 точки от съперника. Тройка на Иван Лилов в последната секунда на третия период направи резултата 66:61 в полза на гостите. Серия от 5:0 за Балкан в първата минута на заключителния период направи разликата цели 10 точки, с което домакините бяха окончателно прекършени. След това Иван Лилов наниза шестата си тройка в мача, а до края гостите поддържаха преднината си и спечелиха с 88:80.
 
Лилов беше най-резултатен за Балкан с 24 точки, Павел Маринов добави 18, а Педжа Стаменкович се отчете с 13. Вукота Павич и Николай Върбанов пък приключиха с по 10 точки всеки. Тери Смит бе най-резултатен за Лукойл Академик с 14 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА