Last news in Fakti

26 Май, 2015 21:37 1 983 0

14-годишният дебютант в Суперлигата - Симеон Топузлиев

  • 14-годишен-
  • дебютант-
  • симеон топузлиев-
  • суперлига-
  • волейбол-
  • арда кърджали

Все още има надежди, които крепят българския волейбол

14-годишният дебютант в Суперлигата - Симеон Топузлиев - 1
Снимка: www.volleyball.bg

Осмото издание на юношеския волейболен турнир за момчета до 15 години „Красимир Димитров“, вече е в историята, а един млад състезател от Кърджали направи страхотно впечатление на треньори и специалисти с изявите си във всички срещи.  

Става въпрос за 15 годишния Симеон Топузлиев, който играе на поста посрещач в „Арда“ (Кърджали). Мони като истински капитан на своя тим реализира с мощна забивка последната точка на финала срещу ЦСКА, в който кърджалийци се наложиха с 3:0. Интересното е, че „Арда“ бе единственият дебютант в турнира и спечели първото място и купата след 4 поредни успеха и само един загубен гейм.

Мони започва да тренира волейбол на 9 годишна възраст в школата на „Арда“. Роден е на 01.01.2000 г. в Стара Загора, но родителите му живеят в Кърджали. Майка му е треньор по плуване и първоначално иска нейният син да се занимава с водния спорт, но самият той споделя, че басейнът не го привлича.    

Качествата на талантливия състезател не остават незабелязани и от старши-треньора на мъжкия отбор на „Арда“ Иван Халачев. Така, едва на 14 години, Мони прави своя официален дебют за представителния тим в двубоя от първия кръг на Суперлигата срещу „Нефтохимик 2010“ (Бургас) през сезон 2014/2015. Кърджалийци падат с 1:3 в своята зала „Арпезос“, а Мони се появява на полето във втория гейм.

Любимият волейболист на играча е разпределителят Константин Митев, а от националния отбор най-много се възхищава на диагонала Цветан Соколов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА