Last news in Fakti

27 Май, 2015 22:50 1 776 0

Севиля защити трофея си в Лига Европа

  • севиля-
  • днипро-
  • лига европа

Испанците биха Днипро след голово шоу във финала

Севиля защити трофея си в Лига Европа - 1
Снимка: АП/БТА

Отборът на Севиля надигра с 3:2 Днипро в страхотен финален мач oт втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Двата тима си спретнаха шеметно първо полувреме, в което тотално бе загърбена играта в защита и резултатът на почивката бе шокиращо 2:2.

В 7-ата минута перфектна контра на Днипро завърши с гол. Калинич свали с глава топката към Матеус, който центрира и хърватинът простреля Серхио Рико - 1:0.
 

Севиля не се стъписа, а напротив – пресата ставаше все по-сериозна, а отбраната на Днипро се огъна под нея.

В 27-ата минута Джаба Канкава със сетни сили блокира Рейес, който беше на стрелкова позиция. След корнера защитниците на украинския тим се засуетиха и оставиха Криховяк непокрит. Полякът не се поколеба да шутира през няколко човека и за радост на съотборниците му по трибуните топката се озова в мрежата.

Само три минути след изравнителното попадение, Севиля нанесе втори тежък удар. Перфектен пас на Хосе Антонио Рейес изведе Бака очи в очи с Бойко, колумбиецът технично преодоля стража и спокойно насочи топката в опразнената врата.

В самия край на полувремето Днипро успя да изравни. Съставът на Мирон Маркевич получи фаул около границата на наказателното поле и капитанът Руслан Ротан с техничен удар матира Серхио Рико.
Второто полувреме отново стартира вихрено като опасностите се редяха и пред двете врати. Коноплянка продължи да притеснява защитата на испанците с мощните си шутове, а бързите атаки на Севиля водеха до опасности пред вратата на украинците.

Постепенно тимът от Пиринеите отново взе превес и овладя центъра. Натискът се засили и така логично се стигна и до 72-ата минута, когато Карлос Бака отновио показа класа и след като се възползва от колебание в защитата на Днипро, отблизо реализира за 3:2 в полза на своите.

До края, Бака можеше да достигне и до хеттрик, но два пропуска костваха на колумбиеца това постижение. Днипро от своя страна явно вече даде най-доброто си и не успя да направи достоен финален натиск, губейки срещата с 3:2.

Съставът на Унай Емери има вече рекордните 4 титли в турнира и остави след себе си колоси като Ювентус, Интер и Ливърпул, които имат по три отличия. Испания пък изравни Италия по брой купи - 9.

Големият бонус за севилци е и правото да участват в Шампионската лига през следващия сезон. Тимът не можа да си заслужи това с класиране сред първите 4 в Примера, но триумфът в Лига Европа им осигури квота за турнира на богатите. Това означава, че Испания ще бъде представяна от 5 отбора в групите на Шампионската лига, ако Валенсия преодолее квалификациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА