Last news in Fakti

30 Май, 2015 16:31 538 0

Квитова безпроблемно на 1/8-финал

  • квитова-
  • франция

Румънка не успя да й се опъне и загуби в два сета

Квитова безпроблемно на 1/8-финал - 1
Снимка: БТА/AP

Коравата чехкиня Петра Квитова не срещна сериозни затруднения и се класира на 1/8-финалите на Откритото първенство на Франция.

Това стана факт, след като поставената под номер 4 в основната схема чехкиня се наложи с 6:3, 6:2 срещу Ирина-Камелия Бегу (Румъния) и по този начин си осигури двубой в следващата фаза в Париж срещу Мадисън Кийс (САЩ) или Тимеа Бачински (Швейцария).

Квитова, която до този момент има само един 1/2-финал в Париж през 2012 година, се нуждаеше от точно 60 минути, за да се справи с Бегу. В първия сет 25-годишната четхкиня реализира важен пробив за 2:0, което бе напълно достатъчно, за да спечели и частта. Във втория сет Квитова бе по-убедуителна, не даде нито един брейкпойнт на опонентката си и с два пробива за 3:2 и 6:2 стигна до победата. Това бе втори успех за световната номер 4 от две срещи срещу румънката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА