30 Май, 2015 23:02 2 035 9

Сълзи за Левски, 10 "моряци" грабнаха Купата на България!

  • сълзи-
  • левски-
  • моряци-
  • финал-
  • купа-
  • черно море

Черно море надви сините на финала след продължения

Сълзи за Левски, 10 "моряци" грабнаха Купата на България! - 1
Снимка: БТА

Отборът на Черно Море е новият носител на Купата на България! "Моряците" надиграха Левски на финала на стадион "Лазур" в Бургас с 2:1 след продължения, a мачът ще остана във българската футболна история като един от най-драматичните изобщо.

Двата отбора си размениха по няколко добри положения в началото на срещата, но до по-сериозни шансове пред някоя от вратите така и не се стигна.

Първата доста любопитна ситуация се разигра в 20-тата минута, когато Борислав Стойчев от Левски трябваше да бъде изгонен с директен червен картон, защото задържа непозволено откъсващия се сам срещу вратаря Себастиян Ернандес, но главният рефер Ивайло Стоянов направи огромен реверанс към "сините" и показа само жълт.

В 40-тата минута Черно море остана с човек по-малко след като Стенио Дос Сантос получи заслужен втори жълт картон за нарушение срещу Абди, но голове до почивката така и не паднаха.

Точен за Левски бе Антонио Аниете в 72-та минута, но с голове на Бакари в добавеното време на срещата Черно море вкара мача в продължения, а там драмата бе пълна след като бойкия отбор "моряците" стигнаха до пълен обрат в 120-тата минута, когато точен бе Курьор. Малко преди това съдията пропусна да отсъди 100-процентова дузпа за Левски. В последните секунди на мача бе изгонен и защитникът на Левски - Веселин Минев.

След последния съдийски сигнал, видимо неудовлетворени от резултата, феновете на Левски започнаха да вандалстват и нанесоха сериозни поражения по седалките на стадиона, за което най-вероятно клубът ще отнесе и солидна глоба. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    1 0 Отговор
    Цирк
  • 2 bad

    2 0 Отговор
    Честита първа купа на Моряците!
    Единственото нещо което развали всичко, беше поредната вандална проява - след края на мача фенове започнаха да чупят и хвърлят седалки... Какви хора сте бе- хората правят всичко за да покажат, че имаме стадиони атмосфера, а вие "запалянковци", чупит...
    предлагам да се сложи забрана и на стадионите за около 10 години да не се пускат фенове... а нека после да видим дали ще чупят..
    Направо съм потресен от тази простотия... Имах желание, както много футболни фенове да заведа децата си на футболен мач... Е като гледам няма да е скоро...
    все пакл мача бееше хубав и имаше от всичко.. честита първа купа на "Черно Море"
  • 3 Варна оле

    0 0 Отговор
    За моретоооо купата а за УЕФСКИ СУПАТАААААААА И ДОГОДИНА ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ ИЗПАДАТЕ
  • 4 кокко

    0 1 Отговор
    То ТИМ налива пара там - естествено е да спечелят!
  • 5 пипалот

    0 0 Отговор
    честито на моряците опълченците на варна за пореден път доказаха че се борят до край САМО ТИЧА ОЛЕ
  • 6 уефски

    1 0 Отговор
    Мача се игра 14 срещу 10 - и пак сините го издухаха!
  • 7 СИНИ

    0 0 Отговор
    Колкото и да са свикнали да ги бутат съдиите - толкова си могат......манталитет!
  • 8 съдията

    1 0 Отговор
    Не мога да разбера защо трябва всеки мач съдиите да им помагат - трябваше да останат с 9 човека оше в 30 мин (белаид удуши играч без топка)! И на Лудогорец им отмениха чист гол в полуфинала, и в други мачове все се чакат сидииски премиални! Жалки са!
  • 9 любител

    1 0 Отговор
    Българските "грандове" са абсолютен въздух под налягане!
    Дори единственият гол на Левски стана по чиста случайност!!!
    Имаха няколко чисти ситуации, но те толкова си могат :)
    Радвам се, че такъв некадърен отбор като Левски няма да ни представя в Европа!
    П.С. Нека не забравяме че дори през по-голямата част от мача играха с човек повече и ПАК НЕ МОЖАХА!

    Успех на Черно Море изиграха интересен мач!
    А до "заполянковците" на Левски - СРАМ !