Last news in Fakti

30 Май, 2015 23:37 813 0

Волфсбург съсече Борусия (Д) и грабна Купата на Германия

  • волфсбург-
  • борусия дортмунд-
  • купата-
  • германия-
  • съсече

Вълците разкъсаха отбора на Юрген Клоп на финала с 3:1

Волфсбург съсече Борусия (Д) и грабна Купата на Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Тимът на Волфсбург победи Борусия (Дортмунд) на финала за Купата на Германия с 3:1. "Вълците" тотално надиграха отбора от "Сигнал Идуна Парк" и напълно заслужено вдигнаха трофея.  Това беше и последният мач на Юрген Клоп начело на "жълто-черните", но за негово съжаление не беше мечтаното прощтаване.

Пиер-Емерик Обамеянг даде аванс на Борусия още в 5-тата минута на двубоя, но оттам-нататък нещата тръгнаха надолу и само надолу за финалиста в Шампионската лига от 2013 година. В 22-та минута Луис Густаво възстанови равенството, а в 33-тата Волфсбург вече водеше в резултата след попадение на Кевин де Бройне.

5 минути по-късно "вълците" стигнаха и до нов гол, а негов автор бе Бас Дост. През втората част попадения нямаше, което означаваше, че тимът от "Фолксваген Арена" е носителят на Купата на Германия за сезон 2014-2015 година.

Това е първи подобен трофей за Волфсбург в цялата история на клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА