Last news in Fakti

10 Юни, 2015 10:34 549 0

Изборите за нов президент на ФИФА ще са през декември

  • фифа-
  • избори-
  • президент-
  • сеп блатер-
  • декември-
  • корупция-
  • скандал

79-годишният Блатер подаде оставка дни, след като бе преизбран на поста

Изборите за нов президент на ФИФА ще са през декември - 1
Снимка: БТА/ AP

Изборите за нов президент президент на ФИФА по всяка вероятност ще се проведат на 16 декември тази година, съобщи Би Би Си.

На 2 юни Сеп Блатер заяви, че ще се оттегли от президентския пост в световната футболна централа – само дни, след като бе преизбран за пети пореден мандат.

ФИФА бе разтърсена от корупционен скандал, който доведе до задържането на високопоставени служители в Цюрих.

Представители на всичките 209 страни-членки на ФИФА ще бъдат поканени на изборите, които ще сложат край на 17-годишното управление на швейцареца.

Швейцарската прокуратура започна разследване и за избора на Русия и Катар за домакини на световните първенства съответно през 2018 и 2022 година.

Сред възможните наследници на Блатер е йорданският принц Али бин ал-Хюсеин, който загуби изборите в края на миналия месец в Цюрих. 

Спекулира се, че и президентът на УЕФА Мишел Платини може да се включи в битката за поста във ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА