Last news in Fakti

29 Юни, 2015 16:56 747 0

Катания призна: Имаше опит за уреждане на мачове, но „без ефект“

  • катания-
  • черно тото-
  • уреждане на мачове-
  • арести-
  • италия-
  • разследване-
  • антонио пулвиренти

От клуба признаха, че бившият им президент е направил опит за уреждане на мачове

Катания призна: Имаше опит за уреждане на мачове, но „без ефект“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Ръководството на италианския футболен клуб Катания обяви официално, че Антонио Пулвиренти е направил опит за уреждане на мачове, но той е бил „без реален ефект“.

Властите в Италия задържаха седем души преди шест дни в обвинение за уреждане на мачове. Арестуваните са ръководители на втородивизионния Катания, сред които е Пулвиренти – президент на отбора по това време.

Според медиите на Апенините лицата са манипулирали мачове през сезон 2014/15. Прокуратурата обяви, че са разследвани най-малко пет двубоя на „слоновете“.

„Г-н Пулвиренти, който подаде оставка, заяви, че е осъществил контакт с други страни, за да повлияе на крайния резултат от няколко мача. Той е направил това, за да помогне на Катания да се спаси от изпадане. Въпреки това той изрази увереност, че тези контакти не са имали реален ефект върху въпросните мачове“, се казва в официалното изявление на клуба.

Катания спечели четири от петте разследвани срещи. В крайна сметка отборът се спаси от изпадане от Серия Б, финиширайки на 15-о място в крайното класиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА