30 Юни, 2015 15:15 1 359 0

44 години без Георги Аспарухов и Никола Котков

  • левски-
  • георги аспарухов-
  • никола котков-
  • гунди-
  • почете-
  • панихида-
  • витиня

Днес се навършиха 44 години от смъртта на легендарните футболисти

44 години без Георги Аспарухов и Никола Котков - 1
Снимка: Levski.bg

Представители на футболния клуб Левски, легенди на българския футбол, близки и фенове почетоха паметта на Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков – Котето.

Днес беше отслужена панихида в памет на незабравимите футболисти, които загинаха на 30 юни 1971 година край Витиня.

Георги Аспарухов, роден през 1943 година, е обявен за най-добрия български футболист на XX век. Стадионът на Левски е кръстен на негово име, а в непосредствена близост е издигнат и бюст-паметник на легендарния нападател.

През 2014 година, с указ на президента Росен Плевнелиев, Гунди е награден посмъртно с орден „Стара планина“ - първа степен – за заслугите му в областта на спорта.

Никола Котков, роден през 1938 година, е един от най-легендарните футболисти на Локомотив (София). Играл е за столичните „железничари“, Славия и Левски. В 322 мача в българското първенство има 163 отбелязани гола. На негово име е кръстен международен детски турнир по футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА