Last news in Fakti

30 Юни, 2015 22:36 707 0

10-те поредни загуби пречупиха Воронков

  • воронков-
  • 10 поредни загуби-
  • оставка

Наставникът на Русия подаде оставка

10-те поредни загуби пречупиха Воронков - 1
Снимка: БТА/АП

Наставникът на руския национален отбор по волейбол за мъже Андрей Воронков подаде оставка. Новината беше потвърдена от президента на местната федерация Станислав Шевченко.

Причина за оставката на Воронков е слабото представяне на "Сборная" в тазгодишното издание на Световната лига. Под негово ръководство руснаците записаха ужасяващите 10 загуби от 10 мача в най-комерсиалния турнир и се намират на дъното на Група В на първа дивизия. Така на практика Русия от следващия сезон ще трябва да играе във Втора дивизия.

Фаворит да поеме отбора е Владимир Алекно, който изведе "Сборная" до олимпийската титла в Лондон 2012, но шанс отново да оглави Русия има и наставникът на Белогорие Генадий Шипулин.

"Да, действително Воронков днес ме попита дали бих приел оставката му. Това е един много смел акт на отговорен човек, който внимателно преценя последствията на своите решения. Мисля, че смяната на треньора ще бъде от полза на отбора", коментира Шевченко.

През 2014 година италианският селекционер на националния отбор на България Камило Плачи хвърли по подобен начин оставката си, след като националите записаха 9 загуби и 1 победа в първите 10 мача в Световната лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА