Last news in Fakti

4 Юли, 2015 06:00 1 147 0

Това ли е краят на "ерата" Надал?

  • това-
  • краят-
  • ерата-
  • надал

Испанецът се провали рано-рано и на Уимбълдън

Това ли е краят на "ерата" Надал? - 1
Снимка: БTA/XINHUA

Рафаел Надал. В последните 10 години това име се утвърди като едно от най-великите в историята на световния тенис."Кралят на клея" завоюва цели 14 титли от Големия шлем.

Цели 9 от тях бяха спечелени на кортовете на "Roland Garros", което направи испанеца рекордьор по титли на сингъл от Откритото първенство на Франция в Опън ерата. Но какво може да се каже за "ерата" Надал? Приближава ли нейния край или вече е настъпил? Феновете на "матадора" си задават редица въпроси.

През 2008 година Надал участва в определения от много специалисти като "най-великия" финал на Уимбълдън изобщо. Хегемонът Федерер бе победен в умопомрачителен петсетов трилър - 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7, продължил над 5 часа.

Кариерата на испанеца вървеше само нагоре и нагоре, но какво се случва сега? Последните 4 участия на Надал на "Аll England club": 2012 - отпадна от номер 100 в света, 2013 - отпадна от номер 135, 2014 - отпадна от номер 144, а тази година отпадна от номер 102.

Много от феновете на тениса помнят онзи Надал, който гонеше всяка една топка по корта, колкото и безднажедно да изглеждаше разиграването. Името му бе синоним на хъс и спортна злоба, които в последно време изглеждат безвъзвратно загубени. 

Това ли е краят за "Краля"? Ще успее ли Надал да се въздигне отново или знайни и незнайни играчи ще трупат слава на негов гръб? Времето ще покаже. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА