Last news in Fakti

3 Юли, 2015 19:26 2 206 0

Денислав Иванов стана европейски шампион по джудо

  • иванов-
  • джудо-
  • европейско първенство-
  • младежи

Не мога да опиша как се чувствам, заяви златният медалист в София

Денислав Иванов стана европейски шампион по джудо - 1
Снимка: БТА
Денислав Иванов взе титлата на Европейското първенство по джудо за младежи и девойки в столичната зала “Арена Армеец”. Българинът разби конкуренцията в категория до 55 кг., а на финала победи израелеца Алон Ахарон. 

Иванов беше безапелационен в предишните си три срещи, като започна с победа с едно юки над Александър Бернд Габлер от Германия, а след това се справи със същата хватка още с португалеца Франсиско Мендеш и коравия французин Янис Бехтауи. Така се стигна до полуфиналите, където съперник на българина беше Томер Голомб от Израел. Иванов запази хладнокръвие и с ипон в последните секунди на срещата стигна до мача за титлата. В него Денислав показа много зрялост и желание за победа и окуражаван от мощната подкрепа от трибуните, успя да постигне своето - победа с едно юко и европейска титла. 

"Не мога да опиша как се чувствам в момента. Няма подобно чувство на света. Цяла година се подготвях за това нещо и сега целият ми труд ми се отблагодари. Искам да благодаря на целия ми отбор, на моите родители, които бяха на трибуните и всички фенове в залата. Сега ми предстоят Европейски олимпийски игри в Грузия и Световно първенство. Надявам се да продължа по същия начин”, заяви просълзеният шампион. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА