Last news in Fakti

3 Юли, 2015 19:58 979 0

Шарапова на осминафинал на Уимбълдън

  • шарапова-
  • бегу-
  • уимбълдън-
  • тенис

Рускинята продължава победния си ход в Англия

Шарапова на осминафинал на Уимбълдън - 1
Снимка: БТА/АР
Шампионката от 2004 година Мария Шарапова си осигури място на осминафиналите на Уимбълдън. Рускинята се справи с румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:4, 6:3 за 83 минути игра. За разлика от гаджето си Григор Димитров, който днес падна тежко от Ришар Гаске и напусна турнира, Маша продължава да бие с лекота и до момента в трите си мача не е дала нито сет на съперничките си. Тя повали последователно Джоана Конта (6:2, 6:2), Рихел Хогенкаамп (6:3, 6:1) и днес Бегу също с 2:0 сета.
 
Рускинята допусна ранен пробив в първия сет, но след това веднага изравни резултата. После двете тенисистки печелеха подаванията си, но се стигна до 5:4 за Бегу, която допусна пробив и Шарапова затвори сета с 6:4. Във втората част рускинята проби на два пъти сервиса на противничката си, повеждайки с 5:0. Бегу върна един пробив и намали до 3:5, но Шарапова не допусна изненада и на свой сервис затвори мача с 6:3.
 
На осминафиналите рускинята очаква Андреа Петкович или Зарина Диас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА