5 Юли, 2015 18:23 666 0

Божков коментира жребия за Юрокъп

  • божков-
  • дунав 8806-
  • юрокъп

Наставникът на Дунав 8806 отчете тежестта на групата, в която попаднаха баскетболистките му

"Като всеки един треньор ми се искаше да бъдем в друга група. Виждах по-добри шансове. Смятам обаче, че групата, в която сме, е добра и атрактивна за феновете на Русе. Ще видят много интересни отбори. Това каза треньорът на женския баскетболен отбор Дунав 8806 Георги Божков, след жребия, който отреди шампионките на България да играят в група "Д" на конференция 1 на европейския клубен турнир по баскетбол за жени Юрокъп. Съпернички на дунавки са отборите на Енергия (Русия), Нортланд Лулеа (Швеция) и Истанбул Юниверситеси (Турция), а първите срещи от турнира са на 29-и октомври.

"Смятам, че Истанбул Юниверситеси е много силен. Миналата година игра полуфинал за Купа Европа и имат отлични баскетболистки. Все още не знам дали тези отбори ще запазят същите си селекции. Мисля, че ще има доста промени. Спрямо обаче възможностите на бюджетите на турския и на руския отбор, смятам, че ще бъдат с много добри селекции", каза Божков. По думите му в турския и в руския отбор има отлични баскетболистки.

"Има две сестри, които непрекъснато ни преследват - Кортни и Ашли Парис. Едната играе в руския, а другата - в турския отбор. По-миналата година те бяха в Русе. Руският отбор също е много интересен. По-непознат за мен е отборът от Швеция, като гостуването ще бъде свързано с много тежко пътуване и първата ни цел е да подготвим логистиката за този мач", коментира треньорът на Дунав 8806.

Русенският тим започва подготовка на 1 септември. Божков заяви, че в момента работи по селекцията на Дунав, като тя е спрямо възможностите на бюджета, а не спрямо отборите, с които ще играе тимът в Юрокъп.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА