5 Юли, 2015 23:33 1 124 0

Аржентина се раздаде и продължава напред

Още контузии осакатяват националния

Аржентина се раздаде и продължава напред - 1
Снимка: fivb.org

Българският национален отбор по волейбол записа загуба с 1:3 гейма срещу Аржентина в мач от Група С на Световната лига, игран във Варна.

Родните национали вече си бяха осигурили място въе финалната четворка от надпреварата и за тях нямаше значение дали ще бият или паднат.

За разлика от "трикольорите", "гаучосите" търсиха задължителен успех, за да си гарантират продължаването в следващата фаза на най-престижния турнир.

Така след 19:25, 26:24, 17:25, 18:25 в отделените част, българите отстъпиха пред 4950 зрители в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

С този успех съставът на Аржентина записа 8-а победа в Групата и с актив от 24 точки спечелиха първото място в групата, с което се класира за финалите на Световната лига във Варна на 10 и 11 юли.

На полуфиналите Алжентина ще срещне Франция, а България излиза срещу Белгия.

За България най-много точки записа Владо Николов, отчитайки се с 11.

Най-резултатен за победителите, а и в мача, пък  бе Факундо Конте с19 точки (4 аса, 2 блока). Себастиан Соле добави още 14 точки (1 блока).

Атрактивният двубой пък бе малко помрачен от контузи, по една за отбор. Първо в началото на втората част, Андрей Жеков бе сменен след като е усетил дърпане в бедрото. В третата Хосе Луис Гонсалес от Аржентина получи контузия и напусна играта. Мирослав Градинаров пък започна на мястото на Николай Пенчев в 4-ата част, защото и той в почувствал болки.

"Няма сериозен проблем с Ники Пенчев, но не исках да рискувам и за това го извадих. С Теди (б.р. Теодор Тодоров) също не мисля, че е нещо сериозно от един удар в носа. Мисля, че до утре ще му мине. Други са причините за загубата. Днес е типичен пример, в който един мотивиран отбор, който има за какво да играе мача, излезе срещу един немотивиран отбор, който няма мотив. Спечелихме групата, спечелихме първия мач с Аржентина и според мен мотивационно бяхме надолу", заяви наставникът на българите Пламен Константинов след срещата.

"Белгия е един от прогресиращите отбори в Европа в последните години. Може да се каже, че е неудобен противник, който играе добре организиран волейбол. Но мисля, че ги превъзхождаме и като отбор, и като индивидуалности. Това е един напълно преодолим отбор. В спорта всичко се случва, но мисля, че нашият отбор е по-силен. Така, че нашите очаквания са да спечелим този мач и вече големия финал, който може би ще бъде доста по-сложен като вариант - Аржентина или Франция. Мисля, че и двата отбора са сериозни противници", добави родния специалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА