Last news in Fakti

6 Юли, 2015 21:42 797 0

Още не е взето решение за новия стадион на Милан

  • милан-
  • нов стадион-
  • проект

Два проекта се борят на финала

Още не е взето решение за новия стадион на Милан - 1
Снимка: БТА/ AP

Проектът за строеж на нов стадион на Милан все още подлежи на сериозни дискусии.

Днес следобед официално трябваше да стане ясно дали ще се прави ново съоръжение, на което да играе тима в зона "Портело" в Милано. Това обаче не се случи, въпреки близо четиричасовото заседание на изпълнителния комитет на "Фондационе Фиера Милано".

След него отново не се взе решение кой проект измежду този на "росонерите" за нов стадион или този на фирма "Витали" с проекта "Милано Алта", който е обновяване на сегашната сграда, където се провежда панаира в Милано в модерен бизнесцентър с около километър тревна площ и огромен хотел, трябва да спечели.

Двата проекта стигнаха до финала, а на 26-и юни от "Фондационе Фиера Милано" обявиха, че на 6-и юли ще дадат окончателен отговор кой печели конкурса, но това не се случи.
Проектът на Милан е на стойност около 300 милиона евро, докато втория е на 100 милиона евро, тъй като настоящата сграда няма да бъде бутана.

Така "росонерите", начело с Барбара Берлускони, която има основна заслуга 18-кратния шампион на Италия да иска да напусне "Сан Сиро" и да има нов модерен и най-вече изцяло собствен стадион, ще продължат да чакат решението в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА