Last news in Fakti

30 Юли, 2015 13:47 6 465 1

Блатер е като канибал, изял родителите си

  • блатер-
  • канибал-
  • родители-
  • изял-
  • чунг монг-джун-
  • фифа-
  • реформи-
  • президент-
  • платини

Изборите за нов президент на ФИФА ще се проведат догодина

Блатер е като канибал, изял родителите си - 1
Снимка: БТА/ AP

Южнокорейски кандидат за президентския пост във ФИФА нападна жестоко настоящия президент на световната футболна централа Сеп Блатер.

Чунг Монг-джун, който обяви, че ще се кандидатира за поста, сравни швейцареца с канибал, изял собствените си родители.

Изборите за нов президент ще се проведат на извънреден конгрес на 26 февруари 2016 година. Вчера стана ясно, че и Мишел Платини – настоят президент на УЕФА – ще се бори за поста.

Според Чунг Монг-джун французинът е „протеже“ на Блатер и ако бъде избран, няма да има коренна промяна във ФИФА.

„Блатер е като канибал, който яде собствените си родители и след това плаче, че е сираче. Той се опитва да обвини всички други, но не и себе си“, заяви кореецът пред Би Би Си.

79-годишният швейцарец подаде оставка дни, след като получи пети пореден мандат. Причина за оттеглянето му бе огромният корупционен скандал, разтърсил из основи във ФИФА.

В Цюрих бяха арестувани високопоставени служители в обвинения за пране на пари и измами. Блатер заяви, че самият той не е корумпиран и всеки, който го обвини в корупция, е „за затвора“.

„Ако бъда избран, ще се опитам да въведа прозрачност. Ще се опитам да премахна корупцията“, заяви бившият президент на южнокорейската футболна асоциация (KFA).

По отношение на Платини,  Чунг Монг-джун заяви: „Ще му е много трудно да направи смислени реформи. Платини се наслаждава на институционална подкрепа от настоящата структура на ФИФА. Французинът е добър за футбола, но дали ще е добър президент? Не мисля. Той е продукт на настоящата система на ФИФА“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    Като паднеш от коня и най-кирливото псе идва да вдигне крак да те препикае. Не е типично българска черта, явно.