2 Август, 2015 11:00 1 257 0

Байерн изпусна Волфсбург и остана без трофей

  • байерн (м)-
  • волфсбург-
  • суперкупата на германия

Суперкупата на Германия бе спечелена от

Байерн изпусна Волфсбург и остана без трофей - 1
Снимка: БТА/ АР

Отборът на Байерн (М) може горчиво да съжалява, че не стартира със спечелен трофей кампанията си.

Баварският гранд отстъпи драматично пред Волфсбург след изпълнение на дузпи и изтърва шанса си да грабне Суперкупата на Германия за пети път и по този начин да се изравни с Борусия Дортмунд).

Мюнхенци бяха по-добрият тим на терена почти през целия двубой и поведоха в резултата с гол на Ариен Робен в 49-ата минута, но в последните секунди на редовното време резервата Никлас Бендтнер изравни след пас на Кевин де Бройне.

Така се стигна до дузпи, при които "вълците" показаха по-здрави нерви и бяха точни и при петте си изпълнения, а фаталният пропуск за Байерн направи Чаби Алонсо.

Байерн Байерн губи финала за отличието за трети пореден път под ръководството на Джосеп Гуардиола, като в предишните две години отстъпи на Борусия.

Новото звездно попълнение Артуро Видал пък остана сред резервите и не влезе в игра за тима си.

Наставникът на баварците Джосеп Гуардиола призна, че е разочарован от загубата, но в същото време похвали футболистите си за представянето им в двубоя на "Фолксваген Арена".

"Разбира се, че Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига са по-важни от Суперкупата, но това не означава, че не сме искали да спечелим. Жалко, че се получи така. Играхме по-добре и създадохме много положения. Направихме всичко, за да победим, но не успяхме. Трябва да поздравим Волфсбург, защото те също показаха качествен футбол", коментира Гуардиола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА