Last news in Fakti

4 Август, 2015 13:03 638 0

Английските отбори са дали 500 млн. паунда за трансфери

  • отбори-
  • 500 млн.-
  • трансфери

Сумата вероятно ще нараства още

Английските отбори са дали 500 млн. паунда за трансфери - 1
Снимка: БТА/AP


Английската висша лига е похарчила 500 млн. паунда за трансфери през летния трасферен прозорец, съобщи Би Би Си.

За сравнение през миналия летен трансферен прозорец английските клубове са похарчили 335 млн. паунда. Сумата през тази година може и да нарасне, тъй като трансферният прозорец затваря на 1-ви септември.

Най-много пари са били похарчени от Манчестър Юнайтед. До този момент Луис Ван Гал е дал 83 млн. паунда за нови играчи, сред които Бастиан Швайнщайгер, Менфис Депай и Серхио Ромеро. Най-скъпият трансфер е този на Рахим Стърлинг, който премина от Ливърпул в Манчестър Сити за 44 млн. паунда.

Тепърва се очакват още ударни трансфери. От Манчестър Юнайтед планират оферта на стойност 100 млн евро за Гарет Бейл. Челси са тихи на трансферния пазар до момента, но са приготвили 25 млн. за бранителя на Евертън Джон Стоунс. Манчестър Сити пък са готови да чупят рекорди за Кевин Де Бройне.

От Ливърпул вече платиха 32 млн. паунда за нападателя Кристиан Бентеке.

Увеличаването на харчовете на английските отбори могат да бъдат обяснено с огромния нов договор за тв. права за излъчването на мачовете на Английската висша лига. Той е на стойност от 5.13 млрд. паунда и е за срок от 3 години. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА