Last news in Fakti

5 Август, 2015 12:57 703 0

Капело: Меси символизира една епоха

  • лионел меси-
  • фабио капело-
  • епоха

Според него той е един от най-добрите играчи в историята

Капело: Меси символизира една епоха - 1
Снимка: БТА/AP

Италианският треньор Фабио Капело заяви, че за него Лионел Меси може да бъде нареден сред най-големите легенди в историята на играта, съобщи Goal.com.

Капело споделя, че за пръв път видял Меси през 2005 г. Тогава той е водил отбора на Ювентус, с който отишъл в Барселона за турнира Жоа Гампер. Веднага щом видял Меси в действие, Капело започнал разговори за привличането му в Юве.

„Трябваха ми само 25 минути, за да разбера за какво става въпрос. Веднага се допитах до тогавашният треньор на Барса Франк Рийкард за възможен негов трансфер. Знаех, че там имат някакви бюрократични проблеми, които пречат на Меси да играе за първия отбор.  Реших, че трябва да го взема в Торино. Франк обаче ми каза, че всичко ще бъде решено до 2-3 месеца и той ще може да играе за Барселона.

Тогава не вярвах, че играч на неговата възраст може да играе по такъв начин пред 90 000 зрители.

Не можем да говорим за най-добрия футболист в историята, защото във всяка епоха има играчи, които изпъкват пред всички останали. Говорим за Ди Стефано, Пеле, Марадона. Сега е Меси.“, заяви Капело.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА