Last news in Fakti

29 Август, 2015 13:50 714 1

Казахстан пред България според УЕФА

  • казахстан-
  • българия-
  • уефа

Силните мачове в Европа на отборите от бившата съветска република я наредиха пред нас в ранглистата

Казахстан пред България според УЕФА - 1
Снимка: БТА/АР

С влизането на Астана в групите на Шампионската лига под ръководството на Станимир Стоилов и доброто представяне на други отбори Казахстан изпревари България в класацията на УЕФА по клубен коефициент, пише в-к "24 часа". Бившата съветска република е на 27-а позиция след приключването на квалификационните фази в двата турнира. Следват Сърбия, България и Словения като и 4-те държави са с по 13,125 коефициент от последните 5 сезона.  Казахстан и Сърбия обаче имат представители в групите. Ние и словенците нямаме.

Заемащите местата от 22-о до 27-о в класацията на УЕФА имат един отбор в квалификациите за Шампионската лига, който почва от II предварителен кръг. Три тима се пускат в пресявките на Лига Европа и стартират съответно от I, II, а носителят на купата от III кръг. Този на страните от 28-а до 32-а позиция също почва във II кръг.

С влизането в групите на Шампионската лига на Астана бившият СССР ще има рекордните 6 представителя в него. Това са още руските Зенит и ЦСКА (Москва), украинските Динамо и Шахтьор и БАТЕ (Блрс).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 армаган мустафов

    0 0 Отговор
    Чалгата не прощава - не са виновни казахстанците, че играят добре, а "лъвската чета" , която е с ВИП вход по чалготеките!