Last news in Fakti

30 Август, 2015 18:54 846 0

Дракслер избра Волфсбург, Де Бройне е играч на Манчестър Сити

  • де бройне-
  • дракслер-
  • волфсбург-
  • сити-
  • трансфер

Германците продължават да подобряват селекцията си

Дракслер избра Волфсбург, Де Бройне е играч на Манчестър Сити - 1
Снимка: БТА/АР

Младата звезда на Шалке 04 Юлиан Дракслер напуска в посока Волфсбург, съобщи ексклузивно Sky Sports.

Германският национал имаше оферта и от Ювентус, но е избрал да остане в Бундеслигата, където ще носи екипа на сребърните медалисти.

Днес спортният директор Хорст Хелт индиректно потвърди трансфера, след като призна, че вчера е имало дълги преговори по въпроса с Дракслер и клубът трябва да реагира бързо, за да вземе нов футболист на негово място.

Дракслер ще се обвърже с Волфсбург за пет сезона при годишна заплата в размер на 5 млн. евро.

По-рано днес вече беше потвърден друг трансфер на тима на Дитер Хекинг - на Данте от Байерн (Мюнхен). Очаква се също така и официалното обявяване на сделката с Андерлехт за 21-годишния белгиец Денис Прат. Те идват, за да подсилят тима след раздялата с Кевин де Бройне (Манчестър Сити) и Иван Перишич (Интер).

В същото време трансфера на Де Бройне в Манчестър Сити вече също е факт, след като английският клуб го обяви официално. Волфсбург ще получи 52 млн. паунда (около 71 млн. евро) за белгийския полузащитник.

Сделката е рекордна в историята на Сити, като задминава досегашната за Рахим Стърлинг (49 млн. паунда), също станала факт това лято. Това също така е рекорд за изходящ трансфер от Бундеслигата. Договорът на 24-годишния Де Бройне е за шест сезона, като халфът ще носи фланелката с №17.

"Искам да достигна възможно най-високо ниво като футболист. Най-важното нещо е в края на сезона всички в клуба да сме щастливи с няколко трофея може би", заяви досегашният играч на германците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА