Last news in Fakti

30 Август, 2015 19:51 744 0

Борусия (Д) с пореден силен мач

  • борусия-
  • дортмунд-
  • тухел-
  • херта-
  • бундеслигата

Вече 8 победи от 8 официални двубоя с Тухел начело на тима

Борусия (Д) с пореден силен мач - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Борусия (Д) изглежда добре под ръководството на Томас Тухел. Дортмундци бележат много и играят със страхотна лекота в двубоите си.

Поредно доказателство за това е и поредният им успех. Днес тима се наложи безпроблемно с 3:1 над Херта и записа серия от три победи в Бундеслигата.

На "Сигнал Идуна Парк". Матс Хумелс откри резултата с глава в 27-ата минута. В 51-ата Пиер-Емерик Обамеянг удвои за вестфалци.

В 78-ата минута столичани върнаха интригата след попадение на Саломон Калу, макар нападателят да се намираше в положение на засада.

Напрежението се запази до заключителните секунди, когато резервата Рамос беше точен за 3:1. И при този гол имаше съмнения за нередност, тъй като топката като че ли напусна очертанията на терена точно преди самия гол.

По този начин Борусия вече има осем победи от осем официални среши при новия си наставник. Това включва трите двубоя в Бундеслигата, четири в квалификационните кръгове на Лига Европа и един за Купата на Германия.

Общо в тях дортмундци са вкарали 22 попадения. Заради изразителната си голова разлика в шампионата от +10 тимът е лидер в класирането за сметка на шампиона Байерн (Мюнхен), който единственият друг отбор с пълен актив до момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА