Last news in Fakti

2 Септември, 2015 19:56 913 0

Откриха реновирания национален стадион

  • кралев-
  • петев-
  • реновация-
  • национален стадион-
  • бфс

Целият ремонт на стадиона е излязъл 1 милиона лева

Откриха реновирания национален стадион - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, националният футболен селекционер Ивайло Петев и началниците в БФС Борислав Попов, Антон Попов и Павел Колев откриха ремонтирания стадион Васил Левски днес. Пред журналистите бяха демонстрирани новия дренаж на терена, поливната система и новото електронно табло. Деца от новата частна школа Царско село опитаха тревата на стадиона. 

"Искам да благодаря за усилията, които бяха положени за подобряването на състоянието на националния стадион. Очаквам нашите футболисти утре да се представят на ниво и да спечелят 3 точки, които ще ни направят щастливи. Дано този терен да се ползва за много нови успехи", заяви националният селекционер Ивайло Петев.

Министър Кралев заяви, че целият ремонт е излязъл около 1 милион лева с ДДС: тревното покритие е 300 лева без ДДС, 400 хиляди лева струва таблото. 

"Таблото е произведено от китайска фирма, с прекрасно качество, същото е на Олимпийския стадион в Шанхай, на Броудей в САЩ. 200 хиляди лева са вложени в поливната система. Благодаря на Пламен Манолов, че ръководената от него фирма спази сроковете и стадионът е готов за мача с Норвегия", каза още министърът на спорта.

"Пожелавам успех на националния отбор и дано на този терен да гледаме поне един бараж за Европейското първенство. Имахме надежда, че този стадион ще посрещне и мачове от европейските клубни турнири и именно това наложи ремонта да се направи сега. Но да се надяваме, че ще бъдем свидетели догодина, допълни Кралев.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА