Last news in Fakti

2 Септември, 2015 20:27 768 0

Зико ще прави ФИФА демократична и прозрачна

  • зико-
  • президент-
  • фифа-
  • кандидатура-
  • диспут

Бразилската легенда предлага на опонентите си публична дискусия

Зико ще прави ФИФА демократична и прозрачна - 1
Снимка: БТА/АР
Бразилската футболна легенда Зико предложи на опонентите си, които ще се кандидатират за поста президент на ФИФА, да участват в публична дискусия по проблемите на футбола и работата в световната организация. Зико е отправил предложението си чрез писмо по имейл до президента на УЕФА Мишел Платини, до президента на Футболната асоциация на Либерия Муса Билити и до бившия вицепрезидент на ФИФА Чун Мон-джун. 

"Ние всички вярваме, че ФИФА трябва да се развива в посока на подобрение, особено в областта на демокрацията и прозрачността. Промените обаче не стават веднага, това е дълъг процес. Важно е всички членове на ФИФА да имат шанс да опознаят кандидатите и техните идеи. Желателно е това да се случи много преди изборите", заяви Зико.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА