Last news in Fakti

3 Септември, 2015 11:28 798 0

Нашенец спечели четвъртия етап от Обиколката на България

  • колоездене-
  • обиколка на българия-
  • христов-
  • етап-
  • белих-
  • никитин
Нашенец спечели четвъртия етап от Обиколката на България - 1
Снимка: БТА
Стефан Христов, състезател на Брисаспор- Турция, спечели четвъртия етап от 64-тата Международна колоездачна обиколка на България. Той финишира пръв на 2 септември вечерта в Сливен, след като премина 195-километровата отсечка от Трявна, през Елена и Котел. Второто място зае Сергей Белих от Русия, а трети се нареди Матей Никитин (Казахстан).

Наградите на победителите бяха връчени от кмета Кольо Милев на официална церемония пред община Сливен. Наградени бяха и носителите на четирите фланелки. Бялата, която е за най-млад състезател до 23 години, облече Олег Земляков (Казахстан), бяла на червени точки за катерач отиде при Стефан Христов, зелената за най-активен състезател облече Патрик Тибур от Словакия, а жълтата отново е за Стефан Христов като водач в индивидуалното класиране. Евгени Балев- състезател на регионалния колоездачен клуб "Несебър – Сливен - Шокблеиз", който днес остана четвърти в класирането за етапа, беше удостоен с плакет на община Сливен.

Кметът Кольо Милев приветства победителите и подчерта, че за община Сливен е гордост и привилегия да бъде домакин на част от състезанието. Председателят на Българския колоездачен съюз Петър Бончев връчи на градоначалника плакет в знак на добрата съвместна работа и подкрепа на общината за реализацията на 64-тата Международна колоездачна обиколка на България.

Общо 120 колоездачи от 20 отбора (4 български и 16 чуждестранни) участват в колоездачната надпревара, която започна на 29 август с пролог в Нова Загора. Словакът Патрик Тибор спечели първия и третия етап, при втория етап победител е Стефан Христов. Последният пети етап от 64-тата Международна колоездачна обиколка на България стартира в 14,50 ч. пред сградата на общината в Сливен. Финалът е във Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА