Last news in Fakti

3 Септември, 2015 19:29 1 095 0

ЦСКА може все пак да погълне Литекс

  • цска-
  • литекс-
  • бъдещето

Бъдещето на тима предстои да се реши, има два основни пътя пред червените

ЦСКА може все пак да погълне Литекс - 1
Снимка: facebook

Бъдещето на един от родните грандове във футбола - ЦСКА продължава да подлежи на сериозни дискусии.

Най-лошият сценарий за тима е падението надолу по стълбицата да продължи и "армейците" да изпаданат в четвъртия и най-долен ешeлон. Тове е все по вероятно според "Труд", който се позовава на достоверни източници.

БФС категорично отказва да регистрира новия клуб ФК ЦСКА. От централата само изпращат искове до „Армията“ със задължения към всевъзможни мениджъри и бивши служители, на които бившите собственици не са се издължили. БФС не желае да свика правната комисия, за да допусне картотекиране на играчите в новия клуб, защото на „Армията“ не е влязъл синдик и спортното наследство е в старото дружество и новото не може да стане член на футболния съюз.

Ако остане в сегашния си вид, ЦСКА задлъжнява все повече с всеки изминал ден. А аматьорският статут и „В“ група не погасяват дългове. Нежеланието на БФС да асистира на отбора, събиращ най-много публика и тв аудитория в последните 3 години, ще принуди ръководството да предприеме крайна мярка. А тя е създаване на нов ЦСКА в „А“ окръжна група. По този начин държавата в лицето на НАП ще загуби всичко, което има да взима - малко над 11 милиона лева. Все още главните акционери Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не са показали желание да ги изплащат и едва ли ще го направят.

В същото време, след като кратката атака на Лиотекс в Лига еропа претърпя бърз и очакван край, сега вече няма да има абсолютно никаква пречка за старата идея за сливане на ЦСКА и тима от Ловеч - чрез новосъздадено в „А“ окръжна група „червено“ дружество, което да замени "оранжевите" в елита. И при създалите се обстоятелства това ще е най-очакваният ход.

В името на завръщането си в „А“ група разбира се най-вероятно ще бъде жертвано участие на Литекс в евротурнирите, ако отборът въобще се класира. През лятото именно Лига Европа се оказа една от пречките за преименуване на „оранжевите“ в ЦСКА – УЕФА нямаше да позволи клуб с ново име да участва. Амбициозният проект сега е „червените“ да атакуват титлата още през 2017 година, напук на всички пречки, които им бяха направени от БФС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА