5 Октомври, 2015 20:47 795 0

Боксьорите ни стартират в Доха на 7-ми октомври

  • боксьорите ни-
  • сп-
  • доха

Първите съперници на българите са от Франция и Тринидад и Тобаго

Боксьорите ни стартират в Доха на 7-ми октомври - 1
Снимка: БОК

Срещите от шза Световното първенство по бокс за мъже в Доха (Катар)  ще започнат на 6 октомври, а първото българско участие ще бъде на 7 октомври, когато на ринга ще излязат Елиан Димитров в категория до 60 кг срещу французина Софиан Умиа, а при най-тежките над 91 килограма Петър Белберов ще срещне Найджъл Пол от Тринидад и Тобаго.

Тинко Балабанов и Даниел Асенов пък ще започнат директно от втория кръг в своите категории.

При 49-килограмовите Балабанов ще стартира на 8 октомври срещу Давид Ягоджински (Полша).

Европейският шампион от Самоков 2015 Асенов е поставен под номер 4 в категория до 52 кг. Той ще излезе на ринга за първи път на 9 октомври срещу победителя от мача между Игор Сопински (Украйна) и Олжас Сатибаев (Казахстан).

В Световното първенство ще се включат 257 състезатели от 74 страни, като първите шестима в крайното класиране на отделните категории ще спечелят и олимпийски квоти за Рио 2016.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА