6 Октомври, 2015 12:35 611 1

Хърватите: Гоним 6 точки от мачовете с България и Малта

  • чачич-
  • хърватия-
  • българия-
  • малта-
  • квалификации-
  • европейско първенство

Треньорът на хърватите иска директна квота за европейското първенство

Хърватите: Гоним 6 точки от мачовете с България и Малта - 1
Снимка: БТА/АР
Хърватските национали се подготвят за мачовете с България и Малта с мисълта за шест точки и директна квота за европейското първенство във Франция, категоричен е националният селекционер Анте Чачич. Хърватите посрещат България в събота като трети в група "Н", а във вторник гостуват на Малта в последен мач от квалификациите.
 
"Има пет дни до мача срещу България и трябва да се подготвим добре. Всеки отбор е опасен, ако му позволиш да бъде такъв. Ние обаче трябва да покажем всичко, на което сме способни, за да спечелим следващите два мача и директна квота за европейското първенство във Франция", каза Чачич на пресконференция преди мачовете.
 
"Атмосферата в съблекалнята е добра. Искрено се надявам момчетата да разбират, че тези квалификации и това европейско първенство са шансът на тяхната генерация. Надявам се да се класираме и да излезем от сянката на отбора, който постигна успехите във Франция през 98-а", добави хърватският национален селекционер.
 
"Аз и моят екип правим всичко, за да опазим футболистите от негативната енергия в хърватския футбол. Ако успеем, ще имаме положителни резултати и ще радваме феновете на националния отбор. Проблемите обаче влияят на играчите - надписът на терена и инцидентите срещу Италия, бойкотите на някои фенове и други неща", продължи той.
 
Относно контузията на нападателя Марио Манджукич, Чачич обясни: "Марио е в добра форма, но тренира отделно заради травма. В сряда ще направим скенер, за да видим какви точно са неговите проблеми. Надявам се възможно най-скоро да се завърне в нашия състав и да ни помогне".

Хърватия и България ще играят при закрити врати, като санкцията е наложена директно от УЕФА. Чачич не скри своето разочарование: "Винаги е по-лесно да играеш пред пълни трибуни. Няма смисъл от футбол без фенове. Именно заради това трябва сами да се надъхаме, да се мотивираме и да надвием българите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чалгар Ритнитопков Левашки

    0 0 Отговор
    Значи само с Малта им е проблема.