Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 20:00 947 0

Пращат Писториус на психотерапия

  • писториус-
  • психотерапия-
  • съда
Пращат Писториус на психотерапия - 1
Снимка: БТА/АП

Временно отложиха решението за предсрочното освобождаване на Оскар Писториус от затвора в Претория и наредиха южноафриканецът да се подложи на психотерапия.

Лечението трябва да се съсредоточи върху факторите, довели до извършване на престъплението, се казва в официално изявление. Параолимпийският шампион беше осъден на пет години затвор, след като през 2013 г. застреля приятелката си Рийва Стийнкамп в дома си в Претория.

Той получи само 5-годишна присъда, той като беше признат за виновен за непредумишлено убийство. Очакваше се през август Писториус да напусне затвора и да мине под домашен арест. Министърът на правосъдието на Южна Африка обаче осуети предсрочното освобождаване на спринтьора с два ампутирани крака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА