27 Октомври, 2015 12:56 1 352 1

Дадоха на Рой Джоунс-младши руски паспорт

  • джоунс-младши-
  • паспорт-
  • гражданство-
  • русия

Бокьорът е вече руски гражданин

Дадоха на Рой Джоунс-младши руски паспорт - 1
Снимка: БТА/АР

Рой Джоунс - младши получи руски паспорт и вече е гражданин на Русия. Церемонията се проведе в едно от централните отделения на Федералните миграционни служби, предаде ТАСС.

"Това е голяма крачка за мен. Много съм щастлив, че вече съм гражданин на Русия. Това е една чудесна страна, а хората тук са великолепни.", заяви боксьорът.

Рой Джоунс – младши е роден през 1969 година, един от най-известните американски професионални боксьори. През 90-те години на миналия век е наречен „боеца на десетилетието“ от спортните журналисти в САЩ.

Носител е на множество световни титли в средна, супер средна, полутежка и тежка категории. Роденият във Флорида боксьор е единственият, който започва кариерата си от лека и стига до най-тежките категории, като постига успехи във всяка една от тях.

Сред успехите на Рой Джоунс – младши, започнал професионалната си кариера през 1989 година, е сребърен медал от летните олимпийски игри в Сеул.

Пред агенция „Р-Спорт“ боксьорът заяви, че ще започне да учи руски език. В бъдещите му планове влиза и отваряне на школа за боксьори в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А дали

    0 0 Отговор
    се е отказал от американското гражданство? Надали