Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 10:23 651 0

Гут грабна успеха в Аспен

  • гут-
  • аспен-
  • шифрин

Шифрин и Вон паднаха и се разминаха с добро класиране на тежкото трасе

Лара Гут завърши с завърши с време 2 минути, 02.51 секунди (1:00.00; 1:02.51) и се поздрави с успеха в старта от Световната купа в Аспен. Победителката може да благодари за триумфа си и на представителката на домакините Микаела Шифрин , след като малко преди финала на Гигантския слалом направи грешна стъпка. В последните метри от състезанието тя загуби баланс, излезе от един ъгъл много лошо, в резултат на което падна и на практика подари победата на швейцарката.

Второто място зае австрийката Ева-Мария Брем с време 2:02.61 (1:00.41; 1:02.20), а трета остана Федерика Бриньоне (Италия) с 2:02.85 (59.15; 1:03.70).

"Обичайно Микаела не прави такива грешки. Но това е част от играта, коментира Гут, за която това е 13-а победа в кариерата. Един ден ти побеждаваш, на другия ден падаш на трасето и друг побеждава. Аз лично предпочитам така да се състезавам, отколкото два пъти подред да съм на 25-о място примерно.

Другата американка - Линдзи Вон загуби по трасето лявата си ска още в първия манш и се спря в мрежите.

"Това е много трудно трасе. Няма две врати една след друга, в които можеш да си почиваш. Трябва да се натиска от старта до финала, да пазиш максимална концентрация, иначе нямаш никакъв шанс да спечелиш, обясни още Лара Гут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА