Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 18:29 845 0

Литекс победи Ботев в голово шоу

  • литекс-
  • асприля-
  • ботев пловдив-
  • а група-
  • нелсън

Ловчанлии се наложиха над Канарчетата с 4:2

Литекс победи Ботев в голово шоу - 1
Снимка: БТА

Литекс победи Ботев (Пловдив) с 4:2 у дома и излезе временно начело в „А” група. „Оранжевите” събраха 31 точки, колкото има и Левски, но ловчанлии са с по-добра голова разлика. „Сините” пък са с мач по-малко и утре се изправят срещу Славия. 

Данило Асприля на два пъти, Хенри Рохас и Петрус Бумал забиха попаденията за Литекс, докато Грегъри Нелсън се разписа на два пъти за Ботев. Срещата бе изпълнена с много атаки и към двете врати и много положения, които държаха в напрежение през цялото време зрителите на срещата.

Литекс се втурна в атака от първата минута и пропиля няколко положения, а противно на логиката Ботев откри резултата. В 27-ата минута Елтон Дос Рейс сгреши при изнасянето на топката и тя му бе отнета от Грегъри Нелсън. Футболистът на „канарчетата” напредна и с хубав удар не остави шансове на Баривиера.

Радостта за тима на Николай Костов обаче бе кратка. Само 7 минути по-късно при центриране Асприля отклони топката с глава и тя влетя в мрежата на Ботев за 1:1. Гостите претендираха за засада на Елтон Дос Рейс, който бе близо до вратата, но не игра с топката. Повторенията показаха, че засада няма, но страничния рефер направи грешка и вдигна флага за засада. Тя обаче не бе уважена от главния рефер Георги Йорданов.

Литекс обърна изцяло нещата в своя полза в края на първото полувреме, когато Хенри Рохас добре се освободи от бранител и с удар по земя с върха на пръстите направи безпомощен Виктор Голас - 2:1.

Тимът на Лауренциу Регекампф направи 3:1 в 53-ата минута, когато Рохас напредна отляво и подаде към Петрус Бумал, който от дъгата на наказателното поле засече силно и право в горния ляв ъгъл на Виктор Голас.

„Канарчетата” се върнаха в мача с второто попадение на Грегъри Нелсон, който се измъкна от трима бранители в 65-ата минута и с хубав удар извън наказателното поле направи 3:2. Вместо да натиснат обаче гостите бяха буквално набутани в своето наказателно поле, а само отличните намеси на Виктор Голас предотвратиха още голове в мрежата на Ботев.

Ново попадение все пак падна и то бе във вратата на „канарчетата”. Данило Асприля изстреля силен изтрел от около 25 метра и не остави никакви шансове на стража на гостите, който въпреки четирите допуснати гола, може да бъде доволен от представянето си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА