Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 21:43 3 481 0

Григор Димитров победи Гаел Монфис в страхотно шоу

  • григор димитров-
  • гаел монфис-
  • демонстративен-
  • арена армеец-
  • тенис
Григор Димитров победи Гаел Монфис в страхотно шоу - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров победи Гаел Монфис в демонстративния мач по между им в зала "Арена Армеец" в София. Нашенецът надделя с два на нула сета - 6:3, 6:4. Двама от най-добрите тенисисти в света направиха страхотно шоу пред около 12,000 зрители и оправдаха големите очаквания за истински спектакъл. 

Българинът имаше предимството на сервиса в откриващия гейм на мача. Въпреки това, хасковлията се поддаде на напрежението и допусна да бъде поведен с 0:40, давайки три възможности за пробив на противника си. Все пак няколко добри подавания спасиха ситуацията и Димитров поведе с 1:0. 

На свой сервис Монфис не даде точка на нашенеца, изравнявайки геймовете за 1:1. В следващата част Димитров отново имаше проблеми и допусна нови точки за пробив, едната от които бе реализирана от французина. 

След това двамата тенисисти си размениха по един сервис-гейм, а в следващият такъв на Монфис Григор проби, завършвайки го с красива точка. Българинът продължи да играе по-концентрирано, въпреки че духът на шоуто преобладаваше. Димитров поведе с 4:3, а след това проби за 5:3 гейма. 

Французинът се отдаде на задачата да забавлява публиката в "Арена Армеец", което обаче му коства първия сет - 6:3 за българина. 

През втората част на корта преобладаваше забавата, като и двамата "съперници" правеха всичко възможно, за да повдигнат емоциите на зрителите. При 2:3 гейма, Григор Димитров дори позволи на няколко млади любители на тениса да се докоснат до голямата игра. 

"Аз съм с вас и никога не съм ви напускал. Искам да благодаря на цяла България за подкрепата. Надявам се скоро време да покажа още по-добра игра. И пред себе си и пред вас." - сподели Димитров под бурните овации на многобройните си фенове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА