Last news in Fakti

1 Декември, 2015 12:11 11 009 6

Тайсън Фюри "захапа" евентуален съперник

  • уайлдър-
  • фюри-
  • титла-
  • бокс

Новият шампион в четири категории не си губи времето и отново започна с задявките

Тайсън Фюри "захапа" евентуален съперник - 1
Снимка: БТА/АР

Въпреки, че Тайсън Фюри е шампион едва от няколко дни, устата на великобританеца не спира да "работи". Поредната "жертва", която попадна под острия език на Фюри е шампионът на WBC Дионтей Уайлдър. Американецът има 35 победи в 35 мача и 34 нокаута, като евентуална битка между двамата може да излъчи първия абсолютен световен шампион в свръхтежка категория от Ленъкс Люис през 2000 г. 

"Защо трябва да споменаваме Дионтей Уайлдър? Нека се посмеем на името му.", заяви Фюри. "Владимир Кличко беше №1 в дивизията. Защо трябва да се притеснявам от новак като Уайлдър? Той е баскетболист, който е започнал да се занимава с бокс преди няколко години. Аз съм роден боец", заяви 27-годишният британец. 

"Тайсън Фюри, идвам за теб. Искам този мач да се осъществи колкото се може по-скоро", пък отговори 30-годишният Уайлдър. Той има насрочена защита на титлата на WBC през януари, а след това иска да се изправи срещу Фюри. 

"Ще се бия през януари и след това искам да направим мач за обединяване на поясите. Няма никакво значение къде ще бъде. Нямам нищо против да е във Великобритания. Искам да стана абсолютен шампион на света", каза още американецът пред "Би Би Си". 

Той заяви, че поясът на WBC е "перлата в короната" и титлата, която притежава, е "най-известната и най-уважаваната". "Ние обаче не сме имали абсолютен шампион не помня от кога. Искам да събера всички пояси и да върна бокса към пълния му потенциал", добави Уайлдър. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anonimnia

    0 0 Отговор
    paliacho e tos fiurih prosto semo zashtoto imashe po dalgi kraka i race samo za tva pobedi nashto momche KLICHKO
  • 2 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ЗА ФЮРИ СЪМ
    ФЮРИ Е МАЙТАПЧИЯ ПЕЕ И ТАНЦУВА
  • 3 РОКИ

    0 0 Отговор
    A Кobrat s koi pensioner ще се бие.
  • 4 Стамат Мангалбиев

    0 0 Отговор
    Не харесвам Кличко , но мисля че му клекна на този клоун зареди реванша ,който ще е за много пари
  • 5 Кирил

    0 0 Отговор
    Намерете си грамотни хора да Ви пишат статиите!!!
    ...... с Задявките..... и научете какво означава тази дума!
  • 6 Дядо поп

    0 1 Отговор
    Лелее,как ще се изкефя Кубрат да надере тоя м....л.